Образът на Отец в Исус

Иво Койчев

от Editor
521 четено
Сподели

Образът на Отец в Исус

ИСУС НЕ Е ПРОСТО ХРИСТОС, ТОЙ Е МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ХРИСТОС!

ИСУС НЕ Е ПРОСТО БОЖИЯТ СИН, ТОЙ Е МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ БОЖИЙ СИН!

ИСУС НЕ Е ПРОСТО ЧОВЕШКИЯТ СИН, ТОЙ Е МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ЧОВЕШКИ СИН

ИСУС НЕ Е ПРОСТО ИЗКУПИТЕЛЯТ, ТОЙ Е МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ИЗКУПИТЕЛ!

ИСУС НЕ Е ПРОСТО ИЗЦЕЛИТЕЛЯТ, ТОЙ Е МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ИЗЦЕЛИТЕЛ!

Исус е видимият образ на невидимия Отец! Исус е откровението на Отец, затова какъвто е Отец в своят нравствен образ, характер и поведение, такъв е и Исус – ни повече ни по-малко! Не преписвайте на Отец някакви други характеристики, различни от тези на Исус! Когато гледаме Исус на кръста трябва да сме наясно, че гледаме и Отец на кръста! Отец беше точно толкова въвлечен в изкуплението, колкото беше самото въвличане на Христос в собственото му страдание и смърт на Голгота. Отец не беше страничен наблюдател, а точно обратното, духовно, той също носеше кръста – страданието и смъртта, на които Христос подчини своите дух, душа и тяло!

Йоан 14:9 Исус му каза: Толкова време съм с вас и не си ли Ме познал, Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца. Как така казваш: Покажи ми Отца?

Евреи 1:1-3 Бог, Който в многобройни частични откровения и по много начини е говорил в старо време на бащите ни чрез пророците, в края на тези дни говори на нас чрез Сина, Когото постави Наследник на всичко, чрез Когото и направи световете, Който е сияние на Неговата слава и съвършен ОБРАЗ НА НЕГОВОТО ЛИЦЕ и Който държи всичко чрез Своето могъщо слово…

Иво КойчевАвтор: Иво Койчев

 

 

 


Сподели

Може да харесате още

Translate »
error: