Църквата, която Христос гради

Иво Койчев

от Editor
461 четено
Сподели

Ние нямаме никаква духовна позиция или взаимоотношение с Христос извън Неговото Тяло – Църквата.

Но от друга страна, за да не попаднем в капище, корпорация или мамонска структура ние трябва да разпознаем истинската Църква, която Христос гради чрез ценностите и целите на Царството. Кои са белезите на онази Църква, която Христос гради:

– Църквата е носител на ОТКРОВЕНИЕТО, че Исус Христос е Божият Син, и че всеки човек се нуждае от Неговото спасение.

– Църквата е носител на БОЖИЯТА ПРАВДА И СПРАВЕДЛИВОСТ, които разкриват характеристиките на Божият Син, като ЕДИНСТВЕНИЯТ ВЕЧЕН ЦАР.

– Църквата е носител на ХРИСТОВИЯТ МИР, като израз на протегнатата Божия ръка към всеки човек. Мирът също изразява взаимоотношението на Христос с онези градивни вярващи, чрез които Църквата се гради и става носител на Божия мир в обществото.

– Църквата е носител на БОЖИЯТА РАДОСТ И СИЛА в живота на хората. Това укрепва тяхната надежда и вяра в Христос, когато преминават през трудни времена в своя живот.

– Църквата е ГЛАВЕН СЪРАБОТНИК И ПАРТНЬОР на Святия Дух, това я прави единствения авторитетен(легален) носител на присъствието на Духа, чрез Който хората преживяват божествена трансформация и стават свидетели на Христос.

– Църквата е носител на БОЖИЕТО ИЗЦЕЛЕНИЕ. Изцеление, което обръща омразата в любов, тъмнината в светлина, грехът в правда и болестите в здраве.

– Църквата е носител на БОЖЕСТВЕНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ. Това което е непосилно за света, системите и структурите, за Църквата чрез Божията истина, благодат и любов може да възстановява цели общества. Там където корупцията, престъпноста и мафията чрез своите деградиращи структури влияят и разрушават, Църквата чрез ИСТИНАТА може да донесе освобождение и възстановяване.

Някъде църквата да се занимава с патриотизъм?

Автор: Иво Койчев
Иво Койчев


Сподели

Може да харесате още

Translate »
error: