Скучен църковен живот – Иво Койчев

от Editor
370 четено
Сподели

Скучен църковен живот.

Когато локалната ти църква стане скучна или стане място на отегчение, когато проповедите на твоя пастор те приспиват и ти се струват не толкова вдъхновяващи, тогава трябва да знаеш, че си отпаднал от благодатта и състоянието ти е трагично.

Независимо какво е духовното състояние на църквата, то винаги ще е по-добро от твоето състояние ако си останеш просто мъртъв, скучен и отегчен нейн критик. Църквата не се нуждае от критици, а от верни ходатаи, които стоят заветно със своите лидери и ги укрепват духовно в молитва за делото за което Бог ги е призвал.

Ако скучаеш в духовния си живот, просто знай, че си духовно мъртъв. Нуждаеш се от покаяние, което води до възкръсение. Излез от духовната си скука, за която един от църковните отци Ориген казва, че е в същността на Адамовия грях. Моят Бог не е скучен!

Църквата не е театър, мол, бинго зала или увеселителен парк, не е комунална общност изградена от общи интереси, не е социална общност с призвание да оправи социума на обществото отвън, не е партия с идеология за политическа власт.

ЦЪРКВАТА Е ТЯЛО-ХРИСТОВО ИЗГРАДЕНО ОТ ВЯРВАЩИ, ЧИЯТО ВЯРА Е ЗАВЕТНО ПОСВЕТЕНА ЗА РАЗШИРЯВАНЕТО НА БОЖИЕТО ЦАРСТВО НА ЗЕМЯТА.

СКУКАТА Е ОТЕГЧЕНИЕ, КОЯТО ВОДИ ДО ДЕПРЕСИЯ И ОТПАДАНЕ ОТ БОЖИЯТА БЛАГОДАТ.

ВНИМАВАЙТЕ И КОНТРОЛИРАЙТЕ ОТГЧЕНИЕТО СИ КЪМ ЛОКАЛНАТА ЦЪРКВА, ЗА ДА НЕ ОТПАДНЕТЕ ОТ БЛАГОДАТТА!

Автор: Иво Койчев

IK


Сподели

Може да харесате още

Translate »
error: